Informatie-bijeenkomst lokale munt

26 juni 2012 vanaf 19:30 uur in Natuurmuseum Brabant

Op dinsdag 26 juni is er in filmzaal van het Natuurmuseum Brabant een bijeenkomst over de invoering van lokaal geld in Tilburg. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Transition Town Tilburg en de Nachtburgemeester van Tilburg, Godelieve Engbersen.

Het invoeren van lokaal geld is een volgende stap in de richting van de lokale ‘samenredzaamheid’, die bij Transition Towns zo hoog in het vaandel staat. Overal ter wereld ontstaat het besef dat het wereldwijde financiële systeem slechts een klein groepje mensen dient en duurzame ontwikkelingen in de weg staat.
De economische crisis maakt duidelijk dat we voor ons onderling betaalverkeer niet op de beschikbaarheid van euro’s kunnen rekenen. Steeds meer mensen willen het spel van de euro’s niet meer meespelen.
Maar wat dan?

Het antwoord ligt in de ontwikkeling van geldsystemen die naast de euro functioneren.
In crisisland Griekenland rijzen de lokale munten als paddenstoelen uit de grond. Maar we hoeven geen crisis van Griekse afmetingen af te wachten. Tijdens de bijeenkomst krijgt u concrete plannen voor een lokale Tilburgse economie met eigen geld te zien, en wat u daaraan zelf kunt bijdragen.

 Programma:
* 19.30: Inleiding door Godelieve Engbersen, Nachtburgemeester/V Tilburg

* Presentatie door Sjaak Adriaanse, met de niets aan duidelijkheid te wensen overlatende titel:
’10 redenen om een lokale munt te beginnen’

* Loes van Zuijlen, sociaal makelaar, vertelt deze avond iets over de door STRO geïnitieerde campagne Koop Lokaal, zie www.socialtrade.org Onlangs heeft zij zich kandidaat gesteld het Koop Lokaal Initiatief in Tilburg en Brabant Stad te promoten.
Koop Lokaal zal ook plek krijgen in het project ‘Meer dan Participatie’: een nieuw handelssysteem, waarin ruilhandel (met punten),  waarderingvoor vrijwillige inzet (met punten) en de roulatie van de Koop Lokaalmunt zullen leiden tot een duurzame- en solidaire, lokale- en regionale economie en een integraal stedelijk voedselbeleid.

Na afloop kan iedereen zich vrijblijvend inschrijven als belangstellende.
Zowel particulieren als lokale MKB-bedrijven kunnen meedoen! Omdat het verstandiger is zelf na te denken en in te grijpen dan je uit te leveren aan de beslissingen van een overheid die zelf het spoor bijster is.

via Informatie-bijeenkomst lokale munt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s